Bedrijfsdak of vastgoed verhuren voor zonnepanelen

Direct weten wat uw dak oplevert?

Bereken uw opbrengst met drie makkelijke stappen.

N

Vaste vergoeding per jaar

Heeft u een groot oppervlakte? Als u uw dak verhuurt ontvangt u een vaste vergoeding per jaar. 

N

Wij doen alles!

Van ontwikkeling, dakconstructie, het plaatsen van de panelen, verzekeren en het onderhouden van het systeem.

N

Kosteloze overdracht

Aan het eind van de looptijd krijgt u kosteloos een goed werkend systeem overgedragen. Zo kunt u nog 10-15 jaar bijdragen aan de energietransitie.

Het dak van uw bedrijf verhuren

Bent u ondernemer of belegt u in vastgoed. Als de locatie van uw bedrijf  of vastgoed een groot dakoppervlak heeft, kunt u deze benutten door het plaatsen van zonnepanelen.

Als u zich liever focust op de werkzaamheden van uw onderneming en niet uw tijd wil spenderen aan het uitzoeken van alle zaken omtrent  SDE++ subsidie aanvraag  en het uitzoeken van de juiste installatie en installateur, contacten met de netbeheerder, en de financiering

Dan is onze dakhuur-constructie een interessante optie voor u! 

Met onze dakhuur constructie hoeft u alleen het oppervlakte beschikbaar te stellen.  Wij regelen alles en U ontvangt een vast rendement per jaar. Ook uw stallen of kas komen in aanmerking voor dakhuur.

Wilt u direct weten wat uw dak oplevert vul dan onze quickscan in.

Papierbaan Winschoten 1 - Protium

Stappenplan

1. Wij doen onderzoek

Protium doet onderzoek naar de haalbaarheid van het project. Door middel van ons softwaresysteem tekenen wij uw daken in en bepalen hoeveel vermogen er op uw dak geplaatst kan worden. Vervolgens doen wij direct een voorstel waarin de jaarlijkse vergoeding voor het dak wordt weergeven.

2. Voorovereenkomst

Vindt u ons aanbod interessant dan gaan we verder met elkaar in gesprek om zo onze gezamenlijke afspraken goed op papier te zetten. Zijn beide partijen akkoord dan tekenen we gezamenlijk een voorovereenkomst.

3. SDE++ subsidie

Protium vraag de SDE++ subsidie aan. Zodra de aanvraag is goedgekeurd gaan we wederom om de tafel voor de ontwikkeling van het project. Samen maken we een planning die uw bedrijfsvoering niet in de weg zit.

4. Netinpassing

Wij verzorgen in samenwerking met de lokale netbeheerder de netinpassing. Vaak dienen wij voor de zonnestroom-installatie een nieuwe aansluiting te plaatsen met voldoende capaciteit. Aan het eind van deze aansluiting plaatsen we een transformator van bijvoorbeeld 630KVA of 2MVA.

5. Staat van het dak en constructie

Vervolgens laten wij een constructeur langskomen op locatie voor het opmaken van een draagkracht-rapport. Indien nodig versterken wij de constructie. Zo weten alle partijen dat de constructie toereikend is voor de installatie. Daarnaast komt er een onafhankelijk inspectiebureau langs kom de staat van het dak te controleren. Indien nodig maken wij het dak gereed voor het plaatsen van de zonnestroom installatie.

6. Recht van opstal en Bouw

De afspraken die zijn vastgelegd in de voorovereenkomst zullen wij vestigen in een recht van opstal akte. Zodra de akte is gevestigd gaan we van start met het plaatsen van de installatie op het dak. Wij zorgen voor de bouw van de installatie en creëren de aansluiting op het elektriciteitsnet. Het systeem produceert nu stroom en de meter gaat lopen. Vanaf dit moment ontvangt u van ons jaarlijks een vaste vergoeding voor het verhuren van het dak gedurende 16 of 25 jaar afhankelijk van de looptijd van het contract.

7. Onderhoud, beheer en schoonmaak.

Protium is geheel verantwoordelijk voor het onderhoud, beheer en schoonmaak van het systeem. Wij dragen zorg voor het systeem en zorgen ervoor dat het systeem optimaal blijft presteren.

Een dak verhuren, hoe werkt dat?

U verhuurt het dak van uw bedrijf en Protium regelt alles van A tot Z. Van de aanvraag van subsidie tot het plaatsen en onderhouden van de zonnestroom-installatie. Dit betekent dat u zich kunt focussen op uw bedrijf en Protium u helpt met het behalen van rendement.

Door onze dak-verhuur-mogelijkheid haalt u rendement uit uw dak zonder dat u zelf een investering hoeft te doen. Wij regelen alles en u ontvangt voor minimaal 15 jaar lang een vast rendement voor het beschikbaar stellen van uw dak.

Kosteloze overdracht zonnepanelen

Na deze periode van dakhuur wordt de installatie kosteloos aan u overgedragen. De zonnepanelen hebben een levensduur van 35 jaar en een rendementsgarantie van 25 jaar. Nadat de panelen zijn overgedragen, kan er nog voor minimaal 10 tot 15 jaar stroom opgewekt worden met de installatie op uw dak. Heeft u liever een langere periode zekerheid? Dan is het ook een mogelijkheid om uw dak voor 25 jaar te verhuren.

Vaste vergoeding per jaar

Plat of schuin dak, zonder dat u hoeft te investeren ontvangt u een vaste vergoeding per jaar. 

Volledig ontzorgd

Wij doen alles! Van ontwikkeling, dakconstructie, het plaatsen van de panelen tot het verzekeren en onderhouden van het systeem. 

Kosteloze overdracht systeem

Aan het eind van de looptijd krijgt u kosteloos een goed werkend systeem overgedragen. Zo kunt u nog 10-15 jaar bijdragen aan de energietransitie.

Weten wat uw dak oplevert? 

Wilt u weten wat uw dak oplevert of heeft u vragen? U kunt hieronder uw gegevens achterlaten en wij nemen contact met u op. Direct vragen? neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Het dak van uw bedrijf verhuren, wanneer komt u in aanmerking?

Heeft u interesse om uw dak te verhuren en heeft u een groot oppervlakte. Daken zijn al interessant vanaf 2500m2. Heeft het pand al een grootverbruikaansluiting dan is het zelfs al mogelijk vanaf 1500m2. Het maakt niet uit of dit een plat dak is of een schuin dak. Voor elk dak zijn er oplossingen.

Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen?

Als u veel vierkante meters dakoppervlakte heeft is uw dak al snel interessant voor zonnepanelen. Het maakt tegenwoordig steeds minder uit of uw dak georienteerd is op het zuiden. Het oosten en westen en zelf het noorden is met nieuwe technieken interessant voor zonnepanelen. Om voor een dakhuur in aanmerking te komen heeft u wel een minimaal aantal vierkante meters nodig. Doordat ontwikkelkosten en de netinpassing kostbare trajecten zijn moet het dak groot genoeg zijn om deze kosten terug te verdienen. Wij huren dakoppervlakte vanaf 2000meter. Mocht u al beschikken over een grootverbruik aansluiting (3x250a of groter) dan zijn dakoppervlaktes vanaf 1000m2 ook haalbaar. 

Vooraf zal Protium altijd een constructeur langs sturen om te kijken naar de draagkracht van het dak. Daarbij sturen wij een onafhankelijk dak-inspectiebureau langs die kijkt naar de verwachtte levensduur van het dak. De zonnepanelen hebben een levensduur van meer dan 25jaar. Het is dan ook belangrijk dat het dak ook 25 jaar mee gaat. 

Wilt u weten wat uw dak oplevert dan kunt u onder aan de pagina de quickscan invullen.

Dak verhuren, wat is het rendement?

Doordat u als ondernemer of belegger zelf geen investering doet in het zonnepanelen systeem is het eigenlijk lastig uit te drukken wat het daadwerkelijke rendement is. 

In euro’s is dit iets eenvoudiger uit te drukken. Een dak van 6000m2 levert al snel €16.000 per jaar op. Daarbij levert u als ondernemer een bijdrage aan de energietransitie en zetten we gezamelijk een stapje richting een betere wereld. 

Wat is de looptijd van de contracten?

Wij werken met twee varianten.

16 jaar
Wij huren het dakoppervlakte voor 16 jaar waarbij we een vaste vergoeding betalen gedurende 15 jaar. Het 16e jaar zullen wij het gehele PV-systeem gereed maken voor overdracht. Dit betekent dat wij gegarandeerd in de laatste fase van het contract alle omvormers vervangen. Ook zullen we eventueel slecht werkende panelen vervangen.

25 jaar
Wij huren het dakoppervlakte voor 25 jaar waarbij we de vergoeding jaarlijks indexeren. Gedurende de looptijd zijn wij volledig verantwoordelijk voor het PV-systeem en zullen we ook de omvormers minimaal 1 keer vervangen. Aan het eind van de looptijd verwijderen wij het gehele systeem van het dak, mits anders overeengekomen. 

Mijn dak is slecht, wat nu?

Het  plaatsen van een nieuw dak is een kostbare investering, wij begrijpen dat dit wellicht niet altijd uitkomt. Met onze dakhuur-constructie kan Protium direct vooraf mee investeren in het gereed maken van het dak voor zonnepanelen. Zo hoeft u geen investeringen te doen en verduurzaamt u uw pand. 

Wilt u meer weten over deze constructie of wilt u weten of uw dak hiervoor in aanmerking komt neem dan vrijblijvend contact met ons op of vul de quickscan in op onze website. Onze medewerkers komen graag bij u langs om alles helder uit te leggen.

Welke producten komen op het dak?

Doordat wij met ondernemers en beleggers langdurige contracten aangaan (16 of 25 jaar) zorgen wij er voor dat er een kwalitatief high-end systeem op het dak wordt aangebracht. Waar veel partijen in deze markt werken met zuid-opstellingen, kiezen wij er bewust voor om te werken met een oost-west opstelling. Dit betekent dat wij meer panelen en dus meer vermogen op het dak kunnen plaatsen. Op de lange termijn zorgt dit voor een verhoogd rendement.

Doordat je in een oost-west opstelling meer panelen kunt plaatsen is het rendement voor de dakeigenaar hoger. Wij betalen een vaste prijs per geplaatst paneel per jaar.

Hoe zit het met onderhoud?

Protium is verantwoordelijk voor het onderhoud van de systemen. Het PV-systeem wordt op afstand gemonitord mochten foutmeldingen zich voordoen dan zal Protium deze adequaat oplossen. Ook zal Protium eens in de zoveel tijd het systeem reinigen.

Wat als ik mijn bedrijf of vastgoed verkoop?

Het verhuren van het dak van uw pand en plaatsen van zonnepanelen zorgt voor een extra huurstroom op het vastgoed. Deze extra huustroom zorgt er voor dat vastgoed vaak een hogere taxatiewaarde krijgt. 

Protium is zich bewust van het feit dat 16 jaar een lange periode is en dat u als ondernemer of belegger niet altijd weet hoe de wereld er over 5 of 10 jaar uitziet. Onze contracten en aktes kunt u mee verkopen naar de nieuwe eigenaar. 

Mocht u het systeem toch over willen nemen dan kan dit ook. Wij hebben hiervoor een overnamestaffel in onze exploitatie berekening verwerkt. Deze overnamestaffel geeft de prijs weer die aan het einde van een jaar moet worden betaald om het systeem over te nemen.

Wie is verantwoordelijk voor de grootverbruikaansluiting?

Mocht er nog geen grootverbruikaansluiting aanwezig zijn dan is Protium verantwoordelijk voor de grootverbruikaansluiting. Mocht er al een bruikbare grootverbruikaansluiting aanwezig zijn dan wordt de verantwoordelijkheid vastgelegd in een overeenkomst.

Op het moment dat wij investeren in een nieuwe grootverbruikaansluiting zijn wij van Protium ook verantwoordelijk voor alle kosten die daar bij komen kijken. Ook de jaarlijkse terugkerende kosten zoals het vastrecht.

Zonnepanelen verzekeren, hoe werkt dat?

Installaties worden naar nieuwwaarde verzekerd. Schade die ontstaat door de PV-installatie aan het pand is verzekerd. Protium verzekerd ook de misgelopen inkomsten mee.

Protium zorgt dat de PV-installatie en toebehoren gedurende de huurperiode tegen nieuwwaarde verzekerd zijn. Er wordt gewerkt met een speciale verzekeraar die veel ervaring heeft met het verzekeren van grootschalige PV-installaties. De verzekering dekt schade ontstaan door bijvoorbeeld hagel, storm, overspanning, blikseminslag, diefstal, vandalisme of/en brand.

Schade die ontstaan is door toedoen van de PV-installatie wordt gedekt door de PV-aansprakelijkheidsverzekering tot €2.500.000,-, €5.000.000,- of €10.000.000,-. Ook dekt de verzekering opbrengst- verlies door schade aan de installatie.

Grond of braakliggend terrein verhuren?

Ook als u een stuk grond of braakliggend terrein heeft heeft, waar u geen gebruik van maakt of wat weinig oplevert, kunt u bijdragen aan de energietransitie. 

Wilt u weten of uw dak of stuk grond in aanmerking komt voor huurmogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.