Een nieuw likje verf 1

Zo, een likje verf over Protium. Een nieuw logo en een nieuwe website. Nu vraag je je misschien af waarom?

2020, frisse start een frisse nieuwe stijl. Als bedrijf proberen wij altijd te innoveren. Het nieuwe logo en kleuren geeft een frisse blik én is totaal wat anders.

Wij hebben er bewust voor gekozen om het woord ‘Sun’ of ‘Solar’ niet te verwerken in ons logo en bedrijfsnaam. Wij doen het namelijk net even anders. Wij werken namelijk aan de energietransitie waarbij we een win-win-win creëren samen met dak en-grondeigenaren. Gezamenlijk rendement en een bijdrage aan een betere wereld.

Wat betekent Protium eigenlijk?

Protium of 1H is een stabiele isotoop van waterstof. De kern bestaat enkel uit een proton. Het is een van de drie op Aarde voorkomende isotopen van het element, naast deuterium en tritium. De hoeveelheid op Aarde is zeer hoog: ongeveer 99,9885% van alle waterstofatomen is protium. Maar waarom dan de naam Protium?

In de zon vind er de zogenoemde Proton-Proton cyclus plaats. Deze cyclus zorgt er voor dat er twee Protium isotopen fuseren die er uiteindelijk voor zorgen dat er zonnestralen ontstaan. 

De letter O kun je dan ook zien als een Isotoop of als de aarde en de zon. En waarom is het bolletje dan groen en niet oranje of geel? Net weer even anders. Ben je benieuwd hoe wij anders zijn? Neem gerust een kijkje bij onze projecten of werkwijze

Heb je interesse om samen te werken? Neem dan contact met ons op!