Project: Pensionstal Alteveer

Aantal panelen: 1768
Omvormers: Huawei
Vermogen: 645,25 kWp

Direct weten wat uw dak oplevert?

Bereken uw opbrengst met drie makkelijke stappen.

Project: Pensionstal Alteveer

In Alteveer staat Pensionstal ten Seldam. Op locatie staan ongeveer 120 paarden. In 2018 kwamen wij terecht op deze locatie en er was direct een goede klik met de eigenaar. Toen de constructeur zijn berekeningen uitvoerde kwam hij tot de conclusie dat de constructie niet sterk genoeg was voor zonnepanelen. Samen met de eigenaar hebben wij naar een oplossing gezocht en is de constructie verzwaard. Ook zijn er meer dan 250 oude lichtplaten vervangen zodat het dak met de levensduur van de zonnepanelen mee kan. In de noordelijke stal zijn er nieuwe lichtramen bijgeplaatst om er voor te zorgen dat er voldoende licht in de rijbak aanwezig is tijdens donkere dagen. 

Protium team Matteo Santini

Over het Project

Op het dak zijn 1768 panelen geplaatst. Tijdens het engineering van het project kwam de wens naar voren van de eigenaar om meer licht in de rijbak te krijgen. Dit is uiteindelijk opgelost door op 2 van de drie schuren extra lichtramen te plaatsen. Vervolgens is het legplan aangepast zodat het precies aansloot.

Wilt u de groene energie van dit project? Dat kan via de duurzame energieleverancier Vandebron.  Met de volgende link ontvangt u zelfs tot €240,- korting op uw energierekening.

Wp geïnstalleerd vermogen

Panelen geplaatst

Huishoudens voorzien van duurzame energie

Kg vermeden CO2-uitstoot per jaar

Pensionstal Alteveer 1
Pensionstal Alteveer 2
Dakhuur zonnepanelen leggen
Pensionstal Alteveer 3